Rwanda.jpg (1) Fællesaktivitet i en lokal gruppe 03.10.2018 - Sidst redigeret - 03.10.2018

Rwanda

LEV startede sit projekt i Rwanda i 2013. Det afsluttede i 2015. LEVs partner i Rwanda hedder Collectif Tubakunde. Foreningen blev dannet i 2005 og består af 17 organisationer, der arbejder for mennesker med udviklingshæmning.

Landsforeningen LEV arbejdede blandt andet på at bryde den isolation, som mange familier med et udviklingshæmmet medlem oplevede. Tubakunde, som var LEV’s samarbejdspartner, er aktiv i en stor del af Rwanda NUDOR, der er en paraplyorganisation for flere forskellige af landets handicapforeninger.

LEV støttede Tubakunde fra 2013 og bidrog til dannelse af mere end 40 lokale grupper, hvor forældre mødtes til fælles aktiviteter, støttede hinanden og udvekslede erfaringer. Samtidig bidrog LEV til at styrke foreningsdemokratiet og den politiske ledelse.

Dette projekt var det første konkrete samarbejde mellem Tubakunde i Rwanda og Landforeningen LEV. Projektet skulle forøge Tubakundes kapacitet, således at den kan handle som talerør for mennesker med udviklingshæmning og deres familier i Rwanda.

Se: interview med formanden for Tubakunde – LEVs partner i Rwanda

Besøg Tubakundes webside