Ghana.jpg Inclusion Ghana 27.08.2018 - Sidst redigeret - 27.08.2018

Ghana

I Ghana samarbejder LEV med Inclusion Ghana. Inclusion Ghana er et landsdækkende netværk med 21 medlemsorganisationer og mere end 100 lokale grupper, der arbejder for mennesker med udviklingshæmning og deres familier. Projektet startede op i 2009 og afsluttedes i 2016. I samme år videreførtes samarbejdet mellem LEV og Inclusion Ghana i et endnu større projekt.

Inclusion Ghana

LEV støtter Inclusion Ghanas arbejde med at oprette lokale selvhjælpsgrupper rundt om i Ghana. Det sker gennem et fælles projekt, som tre danske handicaporganisationer ud over LEV er med i. Det er Dansk Handicap Forbund (DHF), Danske Døves Landsforbund (DDL) og Dansk Blindesamfund (DBS). Inclusion Ghana har i dag 128 lokale selvhjælpsgrupper for udviklingshæmmede og deres pårørende.

Det fælles projekt handler om at opbygge en stærk handicapbevægelse i Ghana. Projektet gennemføres med støtte fra Danida, der er den danske regerings udviklingsbistandsafdeling i Udenrigsministeriet.

Inclusion Ghana er et netværk af organisationer, der arbejder for, at mennesker med udviklingshæmning bliver accepteret af og inkluderet i lokalsamfundet og i det ghanesiske samfund generelt. Inclusion Ghanas målgruppe er mennesker med indlæringsvanskeligheder, cerebral parese, Downs syndrom og autisme.

Inclusion Ghana er medlem af Inclusion International, som er en netværksorganisation, der arbejder for at reducere stigmatisering og sikre fuld integration af alle personer med intellektuelle handicap og deres familier ved at foreslog deres rettigheder og behov. IG forestiller lige muligheder og inddragelse for alle personer med intellektuelle handicap i Ghana.

Gaeten Gbang er den lokale repræsentant for Inclusion Ghana i byen Yeji. Da vi begyndte at arbejde i Yeji var stigmatiseringen meget udbredt. Familierne holdt deres sønner og døtre med udviklingshæmning hjemme og forsøgte at gemme dem af vejen, mens naboer og andre undgik dem og afholdt sig fra at besøge disse familier. Det betød, at mennesker med udviklingshæmning aldrig mødte andre mennesker.

Med vores selvhjælpsgrupper, samarbejde med politikere og andre lokale nøglepersoner og møderne i lokalsamfundene, har den generelle opfattelse heldigvis ændret sig meget. Det betyder, at de pårørende i dag frit kan bevæge sig omkring med deres familiemedlemmer med udviklingshæmning, og at de nu også tager dem med i for eksempel kirke eller til andre sociale begivenhederBesøg Inclusion Ghanas webside
Se: interview med Jeleel fra Inclusion Ghana
Læs: LEVs udviklingsstrategi i praksis